Historie

Født og opvokset på Østerbro i København, som Lene Sponholtz, men jeg altid har været meget mere ”jyde” en ”københavner”. Hvorfor jeg, det meste af mit voksenliv, har jeg boet i Jylland, indtil jeg flyttede til Endelave i 1992.

Her fandt jeg mit livs kærlighed i færgemanden Erik, bedre kendt som ”Duddi” og da vi blev gift på Endelavefærgen i 1993, ja så blev jeg til Duddine.

De første år pendlede jeg mellem Endelave og Vejle, hvor jeg arbejdede som teknisk assistent, men tilbagevendende depressioner kulminerede i 1996 i en længerevarende sygeperiode, som endte med at jeg fik tilkendt førtidspension.

Men, hvad der syntes at være afslutningen på et aktivt arbejdsliv, blev i stedet vendt til at være starten på et helt nyt og spændende liv.

Vævning og håndarbejde blev mit et og alt og efterhånden havde jeg samlet 22 forskellige ældre væve og opstillet dem i Duddis fødegård på Endelave. Det samt lidt garn og sytilbehør blev starten på Duddines Vævestue.

For tager man selv ansvar for sit eget liv og fokuserer på muligheder i stedet for begrænsninger, ja så har man alle chancer for at få et godt liv.

Det er hvad jeg har i dag: et liv med ro, fred, tid til fordybelse og kreativitet, men også et liv med megen aktivitet - men i mit eget tempo.

Duddine, med sit uundværlige strikketøj. Inspirationen til de hæklede Fuur - trøjer og strømsild - hatte på ginerne er hentet fra de 55 millioner år gamle kiselalger og fossiler i øens molergrave

Duddine, med sit uundværlige strikketøj. Inspirationen til de hæklede Fuur - trøjer og strømsild - hatte på ginerne er hentet fra de 55 millioner år gamle kiselalger og fossiler i øens molergrave

I dag føler jeg mig utroligt privilegeret, idet jeg hver eneste dag beskæftiger mig med det jeg brænder for: Strik design og andet håndarbejde, samt formidling af ideer, nye teknikker m.m.

Derimod behøver jeg ikke at tænke på hverken madlavning eller rengøring, for det klarer min dejlige mand.

Efter Duddi var gået på efterløn, mente han - der havde boet på Endelave hele sit liv - at tiden var inde til opbrud.

Valget faldt på Fuur, hvor vi fandt en ejendom med plads til både Duddis veterantraktorer og mine væve samt den hastigt voksende butik.

Det blev lidt af en mediebegivenhed - Flytningen d. 5. marts 2006: 32 veterantraktorer, 38 pallekasser med alskens værktøj, knallerter m.m., 22 store væve, 500 store flyttekasser, indbo plus ”det løse”. Utallige var de flyttelæs, som rullede i land fra færgen.

Men ud af et sandt flyttekaos, rejste der sig i løbet af ganske kort tid, et spændende sted, som er velbesøgt af både fastboende og turister

Bæredygtige produkter

Bæredygtige, eksotiske og økologiske produkter

Duddines vævestue og værksted Bæredygtige produkter

På hylderne hos Duddine findes mange forskellige bæredygtige, eksotiske og økologiske produkter.
Der findes bl.a. garn og fibre til både spinding, håndstrik, maskinstrik og vævning.

Bambusprodukter

Bambusplanten forbedrer klima og miljø

Duddines vævestue og værksted Bambus garn

Duddine fører flere produkter lavet af bambusgarn, der er blødt og lækkert, som den fineste silke.

Museum og værksted

En uforglemmelige oplevelser og workshops

Duddines vævestue og værksted

Sæt god tid af og få en uforglemmelig oplevelse ved at gå på opdagelse i butikken på Fur, som også rummer både vævemuseum og tekstilværksted.
Det er også her du kan få hjælp til dit håndarbejde

Se mere her

 

Åbent fra 11.00 - 17.00 som følger:   

Fra Påsken til 31.maj:

Hver lørdag og søndag,

samt hver dag i alle helligdagsferierne

 

 

 
Læs mere om åbningstider

 

 

Fur ArtDesign - en vision

Se menupunkt

Duddines vævestue, butik og museum

-

Pikhedevej 2, 7484 Fur

-

Tlf: 75 68 90 57

-

duddine@duddine.dk

Dynamic-it leverandør af webshop

Fur ArtDesign - en vision

Se menupunkt